Boris Rojević (©Starsport)
Boris Rojević (©Starsport)

Rojević: Kad dođeš do polufinala, onda počinješ da misliš i o trofeju

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.03.23. | 06:28

„Bilo je i ranije dobrih utakmica, ali za pet godina koliko sam trener Vojvodine, ovo mi je najdraža i najveća pobeda“, rekao je trener Novosađana za Mozzart Sport

Veliki uspeh je napravila Vojvodina ove sezone u Evropi. Lale su više ne zadovoljavaju samo dominacijom u Srbiji, iskorak na međunarodnoj sceni je ogroman. Polufinale EHF kupa je izboreno posle herojske pobede u Velenju protiv Gorenja sa 30:26, prošlogodišnjeg učesnika četvrtfinala Lige Evrope, a sada ni trofej nije daleko. Još dva stepenika su ostala, a oba vode preko Skandinavije, prvo švedskog Alingsasa, a onda svi verujemo i Norveške (Runar i Nerbo se sastaju u drugom polufinalu).

Lale su pokazale da se srpski rukomet budi, da više nije u zapećku, da ekipe u regionu nisu više bauk kao što su bile do ove sezone. Pobedili su Novosađani i Nekse i Eurofarm Pelister u SEHA ligi na svom terenu, u osmini finala EHF kupa eliminisali norveški Arendal, dok je Gorenje pobeđeno u oba duela četvrtfinala, a pred devetostrukog uzastopnog šampiona Srbiji sada je duel sa Alingsasom, trenutno šestoplasiranim timom u šampionatu Švedske. Prvi meč igra se na severu Starog kontinenta 15. ili 16. aprila, dok je revanš u sprskoj Atini nedelju dana kasnije.

Izabrane vesti

Trener Boris Rojević gledao je revanš narednog rivala u Pragu protiv Dukle. Alingsas je u prvom meču bio bolji – 39:33, u Češkoj je gubio sa pet pogodaka razlike početkom drugog poluvremena, ali je na kraju slavio sa 27:24.

Prvi utisak je da se radi o ekipi koja ima sjajne pojedince, Danca Pedersena, golmana Hagvala koji je imao skoro 20 odbrana u Pragu, krila su takođe odlična. Finca Granlunda smo gledali protiv Srbije kada nam je dao 10 golova. U domaćem prvenstvu su ove sezone nešto slabiji zbog obaveza u Evropi. Imamo tri nedelje do prvog meča, pa tek treba da analiziramo rivala do detalja. Radi se o timu koji dolazi iz zemlje evropskog šampiona. Nama ne odgovaraju ekipa koje mnogo trče, a čini mi se da je Alingsas u tom segmentu i brži od Gorenja. Nismo favoriti ni u ovom dvomeču, što je za nas i bolje“, rekao je Rojević za Mozzart Sport.

Za razliku od prethodna dva duela, Lale će revanš da igraju na svom terenu, videćemo da li će to biti na Slanoj bari ili možda se u rukovodstvu Vojvodine odluče za mnogo veći SPENS.

"Prednost je što ćemo u revanšu da igramo pred svojim navijačima. Ako budemo igrali na Slanoj bari, ako bude dvorana puna, 2.000-2.500 gledalaca, bučna podrška, to će nam biti od velike koristi. Vratili smo veru u srpski rukomet, ulili samopouzdanje svima da možemo da igramo i u Evropi“.

Vojvodina igra fantastično ova tri meseca u 2023. Rojević je posložio kockice. Odbrana sa dvojicom Miljana, iskusnim Vukovljakom i Pušicom je bila granitna, spoljna linija je sve uigranija, daje više golova. Baris Puhovski je vođa, Milan Milić je sve bolji, Mohamed Aziz Aidi ima kvalitet plus u napadu. Krila su tokom cele sezone standardna kao i pivotmeni, dok je Fran Lučin u Velenju branio kad god je trebalo. Iako je kontu imao samo sedam intervencija, sve su bile kada se lomilo. Reklo bi se – idiličan meč za devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Rekao sam igračima pre susreta da svako mora da bude bar na 90 odsto mogućnosti, da samo tako možemo da eliminišemo Gorenje. Uspeli smo, svi su dali doprinos. Na kraju smo ubedljivo pobedili, lagano je to bilo u finišu. Bilo je i ranije dobrih utakmica za ovih pet godina koliko sam trener Voše, ali ovo je sigurno najdraža i najveća pobeda“.

Utorak, 18.45: (1,30) Skanderborg Orhus (9,00) Granoljers (4,40)

Nema euforije na Slanoj bari, ali pehar u EHF kupu je sada u mislima.

Kada dođeš do polufinala, sigurno je da počinješ da razmišljaš i o trofeju. Mi nismo znali koliko možemo ni protiv Arendala ni sada protiv Gorenja. Bilo je lakše kad smo slovenački tim upoznali u Novom Sadu, onda smo bolje pripremili revanš. Imamo tri nedelje da se spremimo. Gust nam je raspored, tu je i SEHA liga, Kup Srbije, derbi sa Partizanom na Banjici sledećeg vikenda“, zaključio je Rojević.



tagovi

RK VojvodinaEHF kupBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara